Beelddenker?

“Hoe kan het nu dat je zo verstandig bent en toch die maaltafels niet vanbuiten krijgt geleerd?” of “Hij herinnert zich perfect wat we 4 jaar geleden op vakantie hebben gegeten maar de Franse woorden kan hij niet onthouden tot de dag nadien.”

Het is niet omdat je een hoog iq hebt dat je ook met je 2 vingers in je neus alles zomaar vanbuiten leert en memoriseert. Dit vraagt inzet, doorzettingsvermogen, een studiestrategie maar ook werkgeheugen, concentratie en een goede lateralisatie. Hoogbegaafden zijn vaak ook beelddenkers en leren ook anders.

Beelddenkers hanteren een andere en knappe manier van denken. Hoewel dit heel veel voordelen zou kunnen opleveren en vaak wordt gezien als een gave, is ons schoolsysteem hier meestal niet op voorzien waardoor zij in de problemen kunnen geraken. (vaak een goed ritme, ruimtelijk inzicht, denken vanuit totaalbeeld, verbeelding, beleving, impulsief, geen tijdsbesef,...)

Samen gaan we op zoek wat bij jullie kind een gepaste aanpak zou kunnen zijn.

Er bestaan heel wat strategieën en technieken die je kan toepassen als je een beelddenker bent.

Misschien herkent u uw kind hierin en heeft u behoefte aan tips, handvaten of ondersteuning en begeleiding voor thuis of op school.

Een eerste stap is steeds een intakegesprek met de ouders. Op basis van dit gesprek bekijken we welk traject voor jullie gezin het meest zinvol en gepast is.Neem vrijblijvend contact op met mij