Informatieavonden

In kleine groep (maximum 12) leren we meer over de bijzondere wereld van hoogbegaafdheid. Je ontmoet andere ouders en er is de kans om van gedachten te wisselen.

Nieuwe data en onderwerpen zullen steeds in het menu verschijnen.


Overzicht informatieavonden

Wat is hoogbegaafdheiden hoe herken je dit?

Hoogbegaafdheid uit zich van kleins af in allerlei kleine zaken. Iemand met kennis van hoogbegaafdheid zal zulke kinderen redelijk snel detecteren als er gericht wordt gekeken. Als ouder zijn we ons natuurlijk niet zo bewust van al deze voorbeeldjes en kenmerken die ons vertellen dat onze zoon of dochter een grote ontwikkelingsvoorsprong heeft.

Meer informatie over dit event

lateralisatieproblemenen beelddenkers

Zijn uw hoogbegaafde kinderen impulsief, beweeglijk, chaotisch, onhandig, slecht in automatiseren of zonder tijdsbesef?

Heeft uw kind moeilijkheden (gehad) met leren fietsen of zwemmen, beslissingen nemen, de wijzers van de klok, leren lezen, emotieregulatie, maaltafels van buiten leren, werkgeheugen of veters knopen?

Misschien is uw kind niet gelateraliseerd of ook een beelddenker...

Leer meer over de signalen en wat u zelf kan doen.

Meer informatie over dit event

Faalangst, onderpresteren en mindsetgrijp tijdig in

“Waarom zou een hoogbegaafd kind faalangst hebben? Hij of zij kan toch alles?”

Meer informatie over dit event

Tips bij opvoeding en schoolwerktalent heeft hulp nodig om te groeien.

Alle talent moet kunnen groeien. Er is tijd nodig om tot grotere prestaties te komen. Van cognitief talent vinden we echter nog te vaak dat zij ineens alles moeten kunnen en worden er onmiddellijk topprestaties verwacht. Maar ook zij hebben tijd en hulp nodig om hun talenten te ontwikkelen. Ook zij moeten leren omgaan met falen, hulp vragen, frustraties en doorzetten. Net zoals in de sportwereld is het nodig dat zij worden uitgedaagd op steeds een hoger niveautje om zichzelf te verbeteren.

Meer informatie over dit event

Automatisatie en leren studerenbij hoogbegaafde kinderen

“Hoe kan het nu dat je zo verstandig bent en toch die maaltafels niet vanbuiten krijgt geleerd?” of “Hij herinnert zich perfect wat we 4 jaar geleden op vakantie hebben gegeten maar de Franse woorden kan hij niet onthouden tot de dag nadien.”


Meer informatie over dit event